Jestas mistähän aloittaisi, mitä me nyt taas ollaankaan tehty...

Tottisteluista

Erkkarin jälkeisessä koulutuspäivässä oli kouluttajana Giramin kennelin kasvattaja Miia Kiviaho Keuruulta. Todella mukava kouluttaja ja hyviä neuvoja tuli. Muutama vinkki täytyy laittaa ylös, kun/jos vielä muistaa

  • luoksetulon pysäytyksissä, takapalkka ja etupalkka samanarvoiset, takapalkka kuppiin vain koiran taakse.
  • seuraamisessa peränhierontaa oikeaan kohtaan käännöksillä saadaan vahvistettua peruuttamalla.

Jotain muutakin tuli mutta ei voi muistaa enää. Maijulle kiitoksia oluen hörppimis seurasta, jäi tosiaan vähän nukkumiset vähille mutta maailma parantui :)

Itse sitten menin ottamaan lelulla ihan liian pitkiä pätkiä väsyneelle Riesalle, joka sitten alkoi valumaan taakse ja himmaamaan. Ei pitäisi päästää tuota käymän kun ei ole vielä herätteitä käytössä ;) No vedettiin lohdutukseksi meidän koiratanssi liikkeet yleisön edessä. Niitä täytyy kyllä kehitellä kyllä lisää. Riesa kun tuntuu helposti omaksuvan kaikkea tuollaista. Täytyy kehitellä ideoita ja fiilistellä taas tällä videolla...

Tottiksessa palattiin naksu+nami yhdistelmään ja homma pelasi ainakin viimeisissä Tampereen porukan reeneissä tosi kivasti nyt Riesa kesti pitkiä seuraamispätkiä hyvin (siis yli kymmentä askelta). Aloin ottaa uutena maahanmenoa liikkeestä ja pihassa on otettu tunnaripalikan kaivelua nurmen alta. Täytyisi kyllä tosissaan orientoitua tuohon tokotukseen taas. Jos sitä pääsisi maanantaina oikein Tavesin kentälle saakka. Hitto mehän ei voida enää vissiin mennä sinne penturyhmään luumuilemaan, täytyykö ihan oikeasti mennä niinkuin bh ryhmään?? jaiks..

Jälet

Jälkiä ajettiin eka pitkästä aikaa erkkarin jälkeen aamutuimaan ennen koulutuspäivän alkua. Pistin kuivamuonaa jäljelle kun ei ollut muuta mukana ja hommassa ei ollut mitään ero. Tästä innostuneena sitten on käytetty nappuloita pellolla. Peltojälkiä on nyt ajettu viisi kappaletta, joissa sitten samantein tyhjiä pätkiä (1-4 askelta vaihtelevasti) ja lopussa kulmahämy. Aivan hämmästyttävän hyvin kulkeneet vaikka sössäsin sitten vähän kaikkea uutta kerralla. Kulmahämyjä taitaa joutua tekemään vielä varmaan toiset viisi mutta nyt jo peruutti takaisin viimeiseen tyhjään jälkeen. Voisi tehdä taas kolmen päivän satsin la-su-ma jälkiä. Innostus heräsi vähän taukojen jälkeen kun otti vaan rohkeasti uutta ja niitä nappuloita on niin paljon helpompi kylvää sillä lusikalla kun sössätä sen koiranmakkaran kanssa.

Paimennusta

Lampaitakin päästiin sitten nuuskimaan SBry:n kilpailutoimikunnan järkkäämälle leirille Kuttukuuhun. Iso kiitos Tiinalle järjestelyistä ja jengille hyvästä seurasta. Puttekin oli ihana pikku gentlemanni ja antoi Riesan nukkua ihan rauhassa "prinsessa"patjallaan.

Olisin voinut vannoa että Riesa a)pelkää b)jahtaa lampaita, sen sijaan se osoittautuikin varsin sinuiksi moisten elikoiden kanssa. Riesalla oli kuulemma hyvä laumasilmä ja sillä olisi potenttiaalia paimentouhuihin. Leirin jälkeen pikasurffauksella tutustuin hieman koko lajiin, kun en siihen koskaan ole mitenkään perehtynyt, niin sehän onkin aika "kuuma peruna" koko laji. Ihan jo siitä hyvästä olisi mielenkiintoista katsoa miten tuommoinen turrimalli edistyisi.

Ah joo ja lampaanpaskaa Riesa sitten söi sen verran että alkuviikon oli maha sekaisin.

Esineet

Paimennusleirillä vetästiin sitten meidän vissiin neljäs esineruutu ja pellolla, jossa oltiin ensin jäljestetty sitten paimennettu, eli varsinainen monitoimipelto. No ko harjoituksesta voinee ottaa huumoripisteitä, ei välttämättä edistänyt toimintaa esineruudussa.

Niin ne lonkat

tuli tosiaan kuvattua, pitäisi olla kunnossa. En nyt ihan potaskaa odottanut, kun on noiden B-happyjen tuloksia seurannut, vaikka ell kyllä hieman peläytti pihtaamalla kuvia "No nämä kyynärät ovat kyllä puhtaat..." kommentin jälkeen.