Nonniin Riesan ihan ensimmäinen koiraleiri on sitten takanapäin. Meikäläinen pääsi lapsia karkuun vasta lauantaiaamusta ja silloinkin myöhästyin lähdöstä hieman, mikä aiheutti sen että Riesa oli Hauhon pikataipaleen jälkeen Fiiatin perässä hieman nenä vihreänä.

Mian koulutus oli sitä taattua laatua mitä osasin entuudestaan odottaakin. Ja itseään saa ihmetellä, että mikä kumma siinä on ettei se selkeä, hyvin rytmitetty, mustavalkoinen ohjaustyyli mene sinne selkärankaan niinkuin kerrasta vaan, joka kerta, kun asia käydään ihan kädestä pitäen läpi, tulee se "ahaa, niin juu" elämys. Mutta josko tämä tästä taas, uudella innolla. Heinäkuun leirillä voidaan sitten päivittää tilannetta, notta mihin suuntaan on homma mennyt. 

Riesalle otettiin seuraamisen alkua. Perusasennosta, perusasentoon, naksut ja palkka ja lopuksi vapaa. On näköjään tuo vapaakin jäänyt opettamatta, samoin istu-sana -oho-. Noutoa katosottin. Jatkan tunnarikapulan pitoreeniä mutta otan vierelle myös lelulla pito-veto, istumisharjoitusta.

Eilen illasta aloin ehdollistaa Riesaa makkaroita syöttäen hyvä-sanaan, toki sitä on käytetty, mutta vahvistan sitä nyt kuitenkin ihan samoin kuin naksua aikoinaan. Tarkoitus olisi saada kädet vapaiksi, jotta voisi alkaa palkaamaan jouheammin myös lelulla. Riesa vapautuu ja palkkaantuu kehuista hyvin, joten olisi hyvä muistaa muutenkin sitä kehaista, kuin vain naksua painamalla :P Jännitettä haluan alkaa luomaan myös. Tällä viikolla opetellaan lelulla (jännitettä luoden) istu-sana ja jatkettaan seuraamisharjoituksia. Nyt ollaan seuraamisen kanssa siinä pisteessä että otetaan perusasento, kaksi askelta ja perusasento. Täytyy opettaa se hyvä-vapaa ja palkkaus taaksepäin.

Sinänsä meidän treeni neljä kertaa päivässä on kutistunut näköjään säännöllisesti kahteen reenikertaan ja nyt on tullut otettua eri asioita lähes joka sessiolla. Katsotaan nyt tämä viikko palataanko vanhaan järjestelmällisyyteen vaiko jatketaanko vähän leppoisammassa tahdissa.

Jälki 11

Jälkireenit tuli sitten aloitettua leirillä myös. Tein kentän laitaan noin 40-50 m pitkän suoran. Nameja oli joka askeleella välillä kaksikin siten että kannassa ja kärjessä. Takatuuli. Mukavasti lähti jälkireeni käyntiin. Riesa ajoi intensiivisesti. Meni muutaman askeleen yli kun olin liian hidas jarrutuksen kanssa mutta ei varsinaisesti ryssinyt.

Jälki 12

Keskustelujen pohjalta kokeilin hieman pidempää askelväliä. Namit oli pääsääntöisesti kannassa mutta myös keskellä ja kärjessä askelta. Takatuuli ja pelto oli paikoitellen todella märkä, niin että askeleeseen muodostui lätäkkö. Jälki oli noin 80-100 m pitkä. Tämä meni kyllä aikasta hyvin. Riesalla oli jännät paikat vesiaskelissa ja vauhti hidastu niiden kohdalla kun piti tarkistaa kunnolla. Hirmu intensiivisesti ajoi, nenä ei noussut kertaakaan ja ohjaus oli helpompaa kun ei tarvinnut jarruttaa askeleen ylihyppyä peläten, vain antaa liinatukea tasaisesti. Olipas mukava suoritus, hyvä Riesa!

Tuon vesiestepätkän innoittamana tekisi mieli kokeilla eri pohjaa, vaikka multaa. Jos vaikka viitisen reeniä saisi tuollaisia suorituksia niin sitten voisi miettiä ehkäpä yhden namin pois jättmistä -vov-.

Leiri sinänsä oli varsin mukava, paikka oli hyvä, ruokaa riittävästi, koulutus erittäin laadukasta ja seura mitä parhainta. Kiitokset kaikille osallistujille!