Oli pakko lähteä pk-rotuotteluun fiilistelemään. Tuli oikein nostalginen olo, aikoinaan kun aina noihin rotuotteluihin tuli pölisteltyä Remu koipalloista ja pukattua hakuradalle. Kiitokset joukkueelle ja onnittelut Tuijalle ja Aialle VKI:sta.

Ai että siinä suorituksia katsellessa iski hieman kisaamishimo. (Se on kumma juttu miten sitä innoissaan ilmoittaa koiraa johonkin kisoihin ja järjestään sitten ennen kisaa, jännityksissä odotellessaan kiroaa, että mitä sitä tuli taas tehtyä. ) Kisaamishimo johti jokatapauksessa siihen, että päätin siirtää Riesan jälkireenit metsään ja sunnuntaiaamusta sitten käytiinkin suorittamassa hitaasti ja tarkasti pätkä metsäjälkeä. Jäljelle jätin sinne tänne noin 5-10 askeleen välein suht suuria koiranmakkara paloja ja lopussa oli purkki. Riesaa selkeästi jänskätti uusi alusta mutta olin yllättynyt kuinka hyvin kuitenkin jälki lähti menemään. Riesa pysyi hyvin tarkasti jäljen päällä ja jäljesti askel-askeleelta. Yhden traktorin uran jälkeen Riesa hukkasi jäljen mutta kuitenkin innokkaasti ja omatoimisesti sen etsi. Pelkäsin meinaan ettei tuonne metsään siirrosta tule mitään. Topin kanssa jäljen vienti metsään ei lähtenyt ollenkaan kulkemaan. Hitsi että oli kivaa. Tämä metsäjälki taisi olla sitten nummero 28 kun pari peltojälkeä tuohon väliin on tullut väännettyä. Jaa-a vähän on kysymysmerkinä miten jatkaisi. Jos hyppäisi tylysti pellolla tekemään muutaman hämyn ja siitä sitten kulman ja jatkaisi taas metsässä kulmineen kaikkineen. Kapuloitakin voisi oikeastaan esitellä vaikka tuossa pihanurmella. Enhän mä taas jaksa hieroa niin pilkun tarkasti... palaillaan sitten vaikka taaksepäin jos menee ihan syteen. Näyttäisi tuo Riesa jotenkin osaavan kuitenkin jäljestää ja lokkien jäljiltä ollaan niitä tyhjiäkin osattu pellolla nuuskaista, eikä ne siellä mettässäkän vaikeita olleet.

Tottiksessa täytyy tehdä hieman paluuta tekniikka reeneihin. Nyt on tullut enemmän keskityttyä leikkiin, joka onkin parantunut kivasti. Tavesin häiriöllisissä pentureeneissäkin pystyy nyt palkkaamaan rätillä. (tai ainakin pari viimekertaa on pystynyt, eiköhän maanantaina taas puhalla uusi tuuli kun tällaista ylös kirjaan...) No noutoa täytyisi laitella eteenpäin, kun nyt on vaiheessa "löysä kapulanpito edessä". Taidan ottaa pientä vetoa edessä (Mian oppien mukaan) ja Riesalle voisi varmaankin sitoa narun kapulaan ja vähän hetsata. Ekankerran meinaan heitin noutokapulan niin sitä sitten hetki ihmeteltiin ja lopuksi kannettiin päästä...