Jestas jo kaksi viikkoa säännöllistä treenaamista takana vaikka ei kisasta tietoa, joo en mä taida ollakaan ihan menetettytapaus. Mun putkiaivoille on tämmöinen kahden liikkeen treenaus sopinut oikein hyvin. Ja Riesalla taitaa olla putkiaivot myös, hommahan oikeasti etenee. Niitä liikkeitä tulee oikeasti hierottua kun niitä on vain kaksi. Toistoja tulee viikossa paljon ja ei tule heikkona hetkenä vaihdettua "mukavampaan" liikeeseen mikä on paremmin hallussa tai muutenvaan kivempi reenata.

Tänään on pidetty aamupäivä vapaata ja varmaan pidetään iltakin ja vähän suunnitellaan. (ja mun tarvii ladata akkuja, mennyt viikko niiin vähillä unilla ettei aivot oikein toimi, kiitokset vaan R2).

Tilanne siis seuraava:

  • sivulla olo / tulo, tulee kivasti, paikkaa pitää pitää silmällä ei vielä ole varma, aikaa on saatu pidennettyä ja tuijottaa minua vaikka makkarat vasemmassa kädessä Riesan pään vasemmalla puolella.
  • eteentulo, ei tökkäse enää, tulee aikalailla hyvin oikeaan asentoon ja suoraan, tähänkin otettu aikaa, eli katsoo edessä hetken silmiin.
  • nouto, pitää palikkaa edessä istuen hetken. Tässä pitää palata taaksepäin siten että naksutan aina kun vetää palikasta, enkä vielä yritäkään irottaa käsiä, jatkossa ensin irroitetaan toinen käsi ja vasta myöhemmin toinen. Nyt ongelma on että räkäisee kapulan aikalailla heti kun irrotan kädet.
  • maahan, eilen kentällä havaittiin että tekniikka on oikea, eli putoaa tasaisesti alas eikä etene. Maahanmenoa Riesa tarjoaa mielellään.

Tällä viikolla voitaisiin jatkaa noutoa ja sivulle tuloa siten, että otan askeleita eri suuntiin. Noudossa voisi päättää etten vielä tälläviikolla edes yritä irrottaa käsiä kapulasta niin saisi sen tasaisen pienen vedon ja siten tasaisen otteen pysymään. Aikaa siinä voisi kyllä pidentää. Tuon pienen vedon kanssa on ollut hieman ongelmaa siinä että Riesa innostuessaan kapulaa vetämään nousee seisomaan ja kiskoo vähän liikaa.

Viikonloppuna käytiin Maijua morjenstamassa (ja samalla poimittiin Ismo lentokentältä). Peikko seisoi rappusilla vastassa ja jestas miten näyttävä koira siitä on kasvanut. Maijun kanssa todettiin että Riesalla kaikki osat kohdallaan. Korkeutta löytyy noin 61 cm ja Riesa tuntuu ihan pikkupirpanalta. Hyvin on unohtunut kuinka paljon kookkaampia urokset tuolleen kotioloissa ovat, normaalikokoinen Peikko tuntui ihan hirmu jätiltä isoinen päineen ja nenineen.