Neljäs reeniviikko meni reenaillen kaikkia liikkeitä (siis niitä neljää) vuoronperään. Sivulletuloja otettiin selkeästi eniten ja nyt Riesa niitä tarjoaa jo huomattavasti paremmin.

Sunnuntain reeneissä Riesa karkasi parkkipaikalta kentälle moikkaamaan toista koiraa. Ekan kerran käytin pakotteita, kun nykäisin hihnasta kun Riesa yritti uudelleen karata morottamaan samaista toisen kentän belggaria, palkkasin naksulla ja namilla. Tämän jälkeen Riesa vielä muutaman kerran tuijotteli kentälle ja olisin antanut uuden nykäisyn mutta tarjosi itse tännetuloa eikä yrittänytkään lähteä. Maanantaina tuli vastaava tilanne kun Riesa olisi ollut kiinnostuneempi treenikaverista siis ihmisestä tälläkertaa, Riesa oli irti ja pelkkä ärähdys sai kyllä sen singahtamaan luokse. Lupaavaa, reagoi herkästi ja tarjoaa toimintaa, hyvä homma.

Eilen maanantaitottiksissa sotkin leikkiin myös luoksetuloa käskyllä sekä aloin ottaa sitä irtikäskyä irrotuksiin. Pieni aavistus Riesalla irtikäskystä onkin, kun sitä on tullut kiljaistua ihan arkielämässä ja hyvin Riesa on irrottanutkin sekä lapsista että lasten leluista. Toinen uusi juttu eilen reeneissä oli, että otin käskyä "sivulle" mukaan sivulletuloihin. Eka treenisetti meni hyvin mutta toinen häiriöissä heikommin. Toiset koirat tokassa setissä aiheuttivat sen, että Riesa ei oikein kyennyt tekemään mitään, kun piti kattella muita. Hetken meni kunnes taasen kykeni. Täytyykin ottaa huomattavasti enemmän häiriötä Riesan reenin yhteyteen. Leikki on kehittynyt hyvin, varmaan ihan iän myötä tai sitten muksut ovat roikkuneet leluissa painoina, kun ei itse kamalasti ole tullut leikitettyä.

Maanantaina myös ammuttiin ja Riesalla ei tule olemaan ongelmaa pamausten suhteen. Taisi ehdollistua jo syömään nakkeja maasta, kun pamahtaa, koska kuunneltiin omat sekä Tahvon että Troyan pamaukset.

Tälläviikolla otetaan uutta mukaan: seisomisia. Sari reenasi seiso-maahan-hissiä Troyalle maanantaina ja ajattelin että alettaisiin mekin hieromaan ko. liikettä että tulee jotain uutta ja ei pääse ihan tylsistymään. Maanantairyhmän treenien ja erityisesti Sarin ja Piian ongelmanratkonnan seuraaminen on todella antoisaa. Mustakin saattaa tulla, ihan ahkerasti reeneissä käymisen ansiosta, kehityskelpoinen koirankouluttaja... Riesassa ominaisuudet riittävät kyllä.