Eilen käytiin tukemassa belggareiden MM-reissuja osallistumalla "Olisiko koirastasi suojeluun"- tapahtumaan. Eli koiria testaili ja leikitti tuolla Niihamaan kentällä useampi maalimies. Riesa meni pinkit saparot päässä Saranpään Heikille testattavaksi. Hessulle briardi ei ollut ihan uusi tuttavuus, hän on aikoinaan ollut Toutou Jovial Bijoun maalimiehenä.

Riesa lämpeni vähän hitaasti mutta leikki sitten ihan kivasti, aika matalalla tasolla. Hessu kommentoi että tasapainoinen, itsevarma koira, jolla hermot kunnossa. Saalisviettiä löytyy jonkin verran ja puolushalutkin taitaa olla heräilemässä. Riesa melkein haukkui mutta päätyi sitten haastamaan maalimiestä peppu pystyssä. Puruote oli aika ok ja Riesa sitä korjasi syvemmäksi kun jäi välillä vajaaksi. Arvio kyllä vastasi omaa käsitystä koirasta ja tuo tasapainoisuus, mikä tuollakin tuli esiin, on kyllä minusta yksi niitä Riesan luonteen parhaita puolia.

1266130.jpg

Tapahtumasta sai oikein moniväridiploomin, johon on ruksittu vaikutelmaa koirasta.

Nyt olisi tarkoitus viedä Riesaa vietillisesti eteenpäin leikittämällä ja tottistekniikoita hieroa kohdilleen makkaroilla. Leikityksessä otetaan hihna avuksi ja siitä lempeästi koira houkutellaan tuomaan rättiä vedettäväksi. Rätti suussa ei tarvitse juoksuttaa suotta viettiä alas, kun ei Riesa nyt niin kuumana käy sen sijaan vain otetaan rauhoittumaan (patoamaan, kanavoimaan, mitälie J ) tuohon vierelle.

Illasta mennään pitkästä aikaa taasen tokottamaan. Parit leikkikekkerit briardporukalla ollaan tässä lääkekuurien jälkeen vasta keritty ottamaan ja kaikki liikkeiden reenaaminen on ollut ihan tauolla. Tokotuksiin tätyy oma pää järjestää järjestelmällisempään etenemiseen. Täytyy kai suunnitella syksylle alo-kisoja niin tulee tehtyä hommia enemmän ajatuksella, kun deadline painaa päälle.